Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Kerkuilenpad

Het kerkuilenpad loopt van Stadslandgoed De Kemphaan naar Almere Haven.

Het Kerkuilenpad loopt door het oudste deel van Boswachterij het Almeerderhout. De meeste bomen zijn hier aangeplant begin jaren zeventig. Het pad zelf is van recenter datum. De naam Kerkuilenpad is niet zo maar uit de lucht gegrepen, want op het stadslandgoed en in de omliggende boerderijen komen broedende kerkuilen voor. De naam is ook gekozen als eerbetoon aan de Almeerder Alan Liosi, die zich al jarenlang inzet voor de verspreiding van de kerkuil in Zuidelijk Flevoland.

Sommige bosvakken bestaan uit gemengd hout. Opvallend is de berk, die je niet zoveel tegenkomt in de polderbossen. Langs het pad is hij af en toe prominent aanwezig met zijn witte stam.

Het donkere bos met de ‘kale’ bodem is een beukenbos. Beuken houden niet van onderbegroeiing en daarom laten ze zo weinig mogelijk licht door. Bosbouwers planten jonge beuken dicht op elkaar. De bomen hebben dan de neiging om weinig takken op de stam te ontwikkelen. Dat geeft straks imposante rechte stammen die zo kenmerkend zijn voor beuken.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl