Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Openingsconcert: Ruben Hein & Matangi Quartet op Marker Wadden

Openingsconcert: Ruben Hein & Matangi Quartet op Marker Wadden

Vaar met de driemaster Abel Tasman naar het natuurparadijs Marker Wadden voor een verrassend optreden van singer-songwriter Ruben Hein met het Mantangi Quartet. Inclusief boottocht en wandeling met de boswachter over dit prachtige vogeleiland.

Ruben Hein trio en Matangi Quartet

Vogelparadijs Marker Wadden vormt het nieuwste stukje Nederland. Voor Ruben Hein, vogelspotter in zijn vrije tijd, de ideale plek om nieuwe nummers te schrijven. Die brengt hij ten gehore, samen met veel muziek van o.a. Elvis Costello. Dat doet hij samen met een deel van zijn eigen band en het Matangi Quartet.

Eén van de grootste songschrijvers van de afgelopen eeuw, Elvis Costello, is altijd op zoek naar het ontdekken en vermengen van uiteenlopende genres: van punk, new wave, pop, rock, country, reggae en jazz tot zelfs klassieke muziek. Eén van zijn eerste experimenten met klassieke muziek was in 1993, toen hij samen met het Brodsky Quartet het album The Juliet Letters maakte. Het leverde hem veel kritiek op, maar ook een Edison Award én inspiratie voor een gezamenlijk optreden van het Ruben Hein Trio en het Matangi Quartet.

Musici

Ruben Hein Trio
Ruben Hein, piano en zang
Wessel Herbschleb, gitaar en zang
Julian du Perron, gitaar en zang

Matangi Quartet
Maria-Paula Majoor, viool
Daniel Torrico, viool
Karsten Kleijer, altviool
Arno van der Vuurst, cello

Ontdek de natuureilanden in het Markermeer

Het weidse eilandgevoel, de fascinerende moerasnatuur: de natuureilanden, aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer zijn een verbluffend staaltje van Nederlands watermanagement. De eilanden zijn zeer in trek bij vogels die hier uitrusten of broeden. Prachtig om ze van dichtbij te spotten vanuit de kijkhutten. De boswachter neemt je mee naar de mooiste plekken op het eiland; daar waar Ruben Hein veel inspiratie opdeed voor zijn nieuwe album.

Kijk hier.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2021

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl