Schokker- en geologie dag op Schokland

Kom elke eerste zondagmiddag van de maand naar Bezoekerscentrum De Gesteentetuin. Tijdens deze middag kunt u de rijke historie van Schokland ontdekken en beleven. Onze vrijwilligers staan voor u klaar om u mee te nemen tijdens een reis in de tijd. Niet alleen in het bezoekerscentrum is van alles te zien, maar ook rondom het centrum kunt u met allerlei wandelingen en activiteiten de natuur en geschiedenis beleven. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen.

Stenen spreekuur
Heb jij een mooie steen gevonden en ben je benieuwd hoe de binnenkant eruit zien? Neem de steen mee naar De Gesteentetuin, met een speciale zaag word de steen doormidden gezaagd. Wie weet zit er achter jouw steen een heel bijzonder verhaal. 

Demonstratie
Elke Schokker- en geologiedag bekijkt de imker opnieuw of hij aanwezig is. Bij mooi weer geeft onze imker een demonstratie korfvlechten. Door korven te vlechten, zorg hij er voor dat koloniebijen een veilig huis krijgt in de natuur en de natuur zo ongestoord haar gang kan gaan. Meer weten over biodiversiteit en de bijen? de imker vertelt je er graag alles over.
Bij minder mooie dagen of (te)koud weer, is hij niet aanwezig

    Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl