Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Wandelroutes Hollandse Hout 1-5 km

Volg de gekleurde paaltjes voor een korte, ontspannen wandeling.

Het uitgestrekte moerasandschap van de Oostvaardersplassen is uniek. Zó ongeveer moeten grote delen van Nederland er een paar duizend jaar geleden hebben uitgezien. Dat beeld wordt nog eens versterkt door de hier in het wild rondlopende Heckrunderen met hun imposante horens. Een gebied waar de natuur ongerept is en waarvan de vogel- en plantenwereld spectaculair mag worden genoemd. Het grootste deel van de Oostvaardersplassen is alleen toegankelijk tijdens excursies. Maar langs de randen vindt u allerlei routes die langs uitkijkpunten en vogelkijkhutten leiden.

  • Wielewaalroute (5 km, blauw). Start: P-plaats Knardijk, Lelystad. Ideaal voor de avontuurlijke natuurliefhebber. Dwars door donker beukenbos, open weitjes, esdoorn- en essenbossen en rustieke poeltjes. Ree, buizerd of havik? Dikke kans dat u ze ziet.
  • Appelvinkroute (2,5 km, rood). Start: P-plaats Buizerdweg, Lelystad. Een gemakkelijk te lopen, afwisselende route langs intieme hoekjes van struiken, bomen en kruiden. De brede boslanen doen denken aan een oud landgoed. De zoete kers maakt dit stuk bos een paradijs voor de appelvink.
  • Krakeendroute (5 km, rood). Start: P-plaats, Praamweg, Lelystad. Door de ‘etalage’ van de Oostvaardersplassen, een gebied met veel openheid, afgewisseld door natuurlijk en spontaan ontstaan wilgenbos; langs route staan twee observatiehutten met uitzicht op poelen.

Inlichtingen: T 0320-254585.

Honden aan de lijn.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl