PretTuin

In de natuurlijke PretTuin van Dop en Erwt is van alles te zien en te doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bezoek de PretTuin met de klas voor een biologie praktijkles of schoolreisje in de natuur, met je (klein)kinderen voor een bijzonder dagje uit of met je vereniging als speciale natuur excursie.

In de PretTuin kunnen kinderen op een speelse manier van alles leren en ervaren over de natuur door te kijken, ervaren en te doen. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld leren “klok” kijken bij de zonnewijzer. Of in het doolhof van maïs en zonnebloemen zoeken naar Dop en Erwt. Er is een weerhuisje, een bijenhotelkast, er kan worden voorgelezen en in het pluk seizoen kunnen de kinderen zelf aardbeien of kruiden en bloemen plukken.

Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de tuin waar allerlei speel attributen voor handen zijn zoals een speelhuisje, loopstammen, balspelen en stokpaardjes.

In de PretTuin worden verschillende workshop gegeven over de natuur aangepast aan de leeftijdsgroep, zoals “Waar haalt Bea de Bij haar honing vandaan? Knippen en plakken en schilderen over de natuur. Een bijenkorf maken van een melkpak, kleine dieren ontdekken in de Wriemelbeestjeshoek , of er wordt voorgelezen uit de Dop en Erwt natuurboeken “Plezier met planten voor kleuters” of tieners gaan aan de slag met het boek “Grow Learn Cook”.

En dat is nog niet alles. Om de natuur een beetje mee naar huis te nemen zijn er speciale Dop en Erwt doe- en natuurtassen verkrijgbaar voor thuis en op school. .

Ter afsluiting kun je samen genieten van overheerlijke pannenkoeken gebakken door het team van Dop en Erwt. Heerlijk met stroop of poedersuiker. Smullen geblazen!

Tarieven:

€ 5,00 per kind voor een bezoekje aan de Dop en Erwt PretTuin en een workshop inclusief drinken en een koekje.

Voor pannenkoeken bakken rekenen ze een toeslag van € 25,- per gezin (tot 5 personen).

    Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl