Wandel het kabouterpad

Vanuit het NMFF Fonds Verbraaken kunnen we iedere jaar ondersteuning geven aan leuke initiatieven van onze lidorganisaties, zo ook het Kabouterpad in het Bultpark in Lelystad.

In het Bultpark in Lelystad hebben vrijwilligers een kabouterpad aangelegd. Het pad is 1,5 km lang. Onderweg kom je langs 16 verschillende kabouters, allemaal met een eigen naam en gezicht. Ze zijn voorzien van een QR code. Wanneer je de app op je telefoon hebt kun je de QR code downloaden, ‘lezen’: iedere kabouter vertelt zijn of haar eigen verhaaltje over wat er in zijn of haar omgeving te zien is. Wanneer de scholen weer beginnen zal een aantal leerlingen van school De Lepelaar de verhalen inlezen. De aanleg van het pad is in een stroomversnelling geraakt na een interview van twee Bultparkkabouters Fien en Pim door Kees Bakker.

Het pad begint in het Bultpark Buurtbos (Schouw 12/Rigastraat) en loopt via het Kraaienbosje door een groot deel van het Bultpark. Onderweg kom je langs een picknickset met paddenstoelen als zitjes en tafel, langs twee fotokabouters, grote kabouters met een gat op de plek van hun gezicht: steek je eigen hoofd door het gat en maak een foto! En natuurlijk loop je ook over spannende bospaadjes vol geluiden van ritselende bladeren, vogels en andere dieren. Waar de kabouters wat verder uit elkaar staan wordt de route aangegeven door palen met een rode kop.Toen de route een paar dagen klaar was zijn de kabouters al meer dan 500 keer gescand!

Een interactieve routebeschrijving vind je op: www.kabouterpadbultpark.nl. Vergeet niet de QR codes te scannen!

De aanleg van de route werd mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Financieel droegen bij: Kern met Pit, De Groene Sluis en IVN afdeling Lelystad.

    Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl