Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

22 juli 2019


Ga op safari deze zomer!

Dat daar eerst een flink stuk voor gereisd zou moeten worden is een groot misverstand. Op een steenworp afstand, in Natuurpark Lelystad, zijn er volop mogelijkheden voor een safari. Dus wacht niet langer: ga het avontuur aan en dompel u onder in de mooie natuur van Flevoland!

Bevers spotten

Ga op 27 juli of 10 augustus op beverexcursie in Natuurpark Lelystad. De boot vaart door het leefgebied van de bever. Onderweg vertelt een gids van alles over dit bijzondere knaagdier. Garantie om er een te zien wordt niet gegeven, maar laten we eerlijk zijn, dat maakt het ook wel weer extra spannend.
Met het hele gezin naar bevers speuren? Ook dat kan op 7 september en 12 oktober in stadsbos Pampushout. Ontdek samen met de kinderen al wandelend vraatsporen, burchten en beverglijbaantjes.

The Big Five

In de zomervakantie vinden er in natuurpark Lelystad iedere zondag tussen 12.30 en 15.30 uur safaritochten plaats. Dit kan per boot, maar ook per wagen. Het is maar net waar de eigen voorkeur naar uit gaat. Wat onderweg gespot kan worden? Ontzettend veel mooie dieren en misschien ook wel de Big Five van Flevoland: przewalskipaarden, edelherten, zwijnen, elanden en wisenten.

Bzzzzzsafari

Normaal is dit stukje van het  natuurpark niet toegankelijk voor bezoekers, maar bij deelname aan de bijensafari neemt de imker u mee naar het vlindereiland. Het vlindereiland is het leefgebied van de vlinders en bijenvolken. Ontdek van alles over bijen en biodiversiteit, ga opzoek naar de Queen Bee en keer huiswaarts met een pot heerlijke honing.

Het moge duidelijk zijn: ook dichtbij huis is er tijdens de zomervakantie van alles te beleven. Dus houd een camera in de aanslag, vul een picknickmand en ga op safari in Flevoland!

Over de blogger:

Bianca woont met haar man en kinderen in Nobelhorst, Almere. Ze is (virtual) assistant en  tekstschrijver en trekt in haar vrije tijd graag de natuur in. Samen met haar gezin ontdekt ze hoe geschikt Flevoland daar voor is. Die ontdekkingen deelt ze als blogger op MooiFlevoland.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl