Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Doe mee en maak kans op een ‘MooiFlevoland’-pakket!

Flevoland is bijzonder: onder je zolen ligt nieuw land, lager dan de zeespiegel. Via MooiFlevoland.nl sta je midden in de natuurlijke omgeving van Flevoland, digitaal althans. De site pint de mooiste plekken op de kaart en toont de leukste natuuractiviteiten op de agenda. We delen updates via social media. Met meer dan honderdvijftig gebieden is er voor ieder een passende parel te vinden..

Iedere maand geven we een MooiFlevoland verrekijker,  speciale vogelgids en MooiFlevoland-gadgets cadeau. Zo krijg je de Flevolandse ‘Big Five’ scherp in beeld! En wie weet spot jij een unieke soort…

Om kans te maken op deze mooie verrekijker en vogelgids deel je jouw mooiste Flevolandse natuurfoto met ons op social media (Facebook of Instagram), tag @MooiFlevoland én geef je aan dat mee wilt doen aan de winactie via de hashtag #winactie.

Elke maand maak je kans. Wees dus vooral gul in het delen van jouw ervaringen die je vastlegt in dit nieuwe land.

Zie ook het wedstrijdreglement

Volg ons via:

  1. facebook.com/mooiflevoland
  2. instagram.com/mooiflevoland

Ontdek MooiFlevoland.nl, natuurlijk doen!

Plan Boom in Flevoland

De Natuur en Milieufederatie Flevoland gestart met Plan Boom. We gaan voor de aanplant van 500.000 Flevolandse bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Het zijn allen bloeiende en vruchtdragende bomen, dus eetbaar en goed voor de bijen en andere bestuivers. Een initiatief voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2 uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. We hopen hiermee ook een enorme boost te creëren op het verbeteren van de biodiversiteit. Samen planten we in heel het land 10 miljoen bomen voor een groener, gezonder en mooier Nederland.

Plan boom is nog op zoek naar Plantlocaties. Mensen, bedrijven of organisaties die graag ergens bomen zouden willen planten. Wij bieden toegang tot plantgoed, vrijwilligers, plantexpertise of toestemming van gemeente / provincie.

We zijn al druk op zoek naar de beste plekjes in Flevoland om deze bomen te planten, denkt u dat uw achtertuin, groenstrook, parkeerplaats of schoolplein dé plek is?

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl