Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Dr. J.M. den Uylpark

Dit kleine park wordt beheerd door Stad & Natuur, er is een kinderboerderij en op de stadsakker worden verfplanten geteeld door de Almeerse Wolunie. Er zijn ook een grote speeltuin een midgetgolfbaan te vinden. Het park sluit via een doorgang onder het spoor aan op het Beatrixpark.

Het Dr. J.M. den Uylpark heette vroeger het Stadsplantsoen; een slechts 1 ha klein maar bijzonder fraai stadspark, zeer centraal gelegen in het oudste deel van Almere Stad, nabij Stedenwijk Noord. Het is door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders in de periode 1979/1980, nog voor de eerste inwoners in Almere Stad hun huizen betrokken, aangelegd.

Het J.M. den Uylpark is vernoemd naar Dr. Johannes (Joop) den Uyl (1919-1987), Nederlands politicus en fractievoorzitter van de PvdA. In 1972 premier van het kabinet Den Uyl en later in 1982 vice-voorzitter in het kabinet-Van Agt II.
Het standbeeld naar de beeltenis van den Uyl is gemaakt door Kees Buckens (1957). Het beeld is gehakt uit een stuk Belgisch hardsteen van 10.000 kg. Het beeld is hier geplaatst in 1992.

< Ga terug