Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

2 april 2019


Help 13 en 14 april mee met bijen tellen!

Hopelijk heeft u het nieuws al rond horen zoemen, maar zo niet, dan nu: de eerste Nationale Bijentelling van 2018 krijgt dit jaar een vervolg. Het project Nederland Zoemt zoekt vrijwillige deelnemers die in het weekend van 13 en 14 april weer een half uurtje bijen willen tellen in de achtertuin of in het park. Bijen tellen is niet alleen leuk om te doen, het is ook ontzettend belangrijk. Met de gegevens kunnen wetenschappers nog beter werken aan het beschermen van bijen. De resultaten van de bijentelling moeten, bijvoorbeeld, meer informatie opleveren over de locaties waar verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland.

Bedreigd

In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is een bedreigde diersoort. Dat is een probleem, want tachtig procent van onze eetbare gewassen wordt bestoven door bijen en andere insecten. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor onze voedselvoorziening en daarom komt Nederland Zoemt in actie voor onze vliegende vrienden.

Kortom, step up your Bee Game en word vrijwillige bijenteller! Want kennen we die verontrustende epdisode “Hated in the Nation” (over kunstmatige, computergestuurde bijen) uit de serie Black Mirror nog? Dat willen we voorkomen. En oh ja, wie zich inschrijft als bijenteller, wordt ook per e-mail op de hoogte gehouden over het laatste nieuws omtrent de Nationale Bijentelling.

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Doel van Nederland Zoemt is het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.  De Natuur en Milieufederaties ondersteunen NederlandZoemt door hun netwerk in de provincies in te zetten.

Nogmaals: bent u erbij? Inschrijven kan via deze link.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2022

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl