Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

11 juli 2019


In de zomer worden er bevers geteld

In Natuurpark Lelystad wonen sinds de jaren negentig bevers in het wild. Samen met het edelhert, de ree, het wild zwijn en de zeehond behoort de bever tot de Nederlandse Grote Vijf. Bevers zijn goed vertegenwoordig in Flevoland. Opvallende weetjes over de bever? Deze diersoort is het grootste knaagdier van Europa, kan onder water knagen zónder water in de mond te krijgen en hebben de reputatie monogaam te zijn en heel hun leven trouw te zijn aan één partner.

Voortplanten doen bevers in het voorjaar. Daarom telt Landschapsbeheer Flevoland in de vroege zomer het aantal bevers. Vrijwilligers worden in Natuurpark Lelystad getraind en gaan daarna de hele provincie door om het wel en wee van de Flevolandse bever in kaart te brengen. Dat is niet zomaar iets. Omdat bevers hoofdzakelijk ’s nachts actief zijn, gebeurt dat tellen zo rond te schemer. Dan is een vergissing met, bijvoorbeeld, een muskusrat snel gemaakt.

Hoe dat in zijn werking gaat, dat bevertellen? Dat brengt Landschapsbeheer Flevoland prima in beeld met hun blog “De avond van een beverteller”. Meetellen? Neem contact met ze op en word ook getraind als vrijwilliger.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2022

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl