Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

28 oktober 2019


Nacht van de Nacht 2019 groot succes

Winnende foto van Kater Kuzco

Ook zo genoten van het donker? Wij wel! Want ook de vijftiende editie van Nacht van de nacht was weer genieten geblazen. Landelijk waren er, op zaterdag 26 oktober 2019, zo’n 550 activiteiten waar ongeveer 47.000 bezoekers naartoe kwamen om het donker in de spotlight te zetten, spreekwoordelijk dan. De Natuur en Milieufederaties uit het hele land hadden gezamenlijk geregeld dat er op zo’n 300 plekken officieel het licht werd uitgedaan, door bedrijven en gemeentes. Door het hele land heen waren er ook particulieren die voor een avond het licht uit deden. In vijf provincies ging het evenement van start met een beiaard die het campagnelied “Mag het licht uit” van De Dijk op een carillon of klokkenspel speelde. Kortom, een groot succes.

Ook in Flevoland werden de evenementen goed bezocht. In Almere was het harstikke leuk op Stadslandgoed de Kemphaan, waar Stad en Natuur, de sterrenwacht en de jungletuin en andere organisaties een groot totaalevenement hadden neergezet. De nachtwandeling van het Flevolandschap door Natuurpark Lelystad was indrukwekkend en ook het Bultparkcomité had een leuke avondwandeling voor kinderen in het stadspark georganiseerd.
De prijs voor de winactie die de Flevolandse afdeling van de federaties weg gaf via de webportal MooiFlevoland is gewonnen door @Olmovk die een Insta-pica in zijn story postte met #nachtvandenacht waarop Kater Kuzco (te volgen via diens eigen Instragram-account @katerkuzco) in het donker afstak tegen de donkere hemel boven Almere-Haven. Dat de kater een eigen account heeft, was doorslaggevend voor de overwinning. Het baasje wint de beloofde energieverbruiksmeter.

Al met al was het een zeer geslaagde avond en Natuur en Milieufederatie Flevoland kijkt uit naar volgend jaar. Want dan gaan er nóg meer schakelaars om en zal er meer licht worden gedoofd en wordt er nóg meer georganiseerd. Meedoen door iets te organiseren? Dat kan! Neem contact op met NMF Flevoland óf de landelijke organisatie van het evenement. Meer behoefte aan natuur en updates over de seizoenen? Volg dan de portal MooiFlevoland of houd de social media in de gaten (Instagram, Facebook en Twitter). Voor extra nieuws en updates kunt u zich aanmelden op de NMF Flevoland-nieuwsbrief.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl