Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

10 oktober 2019


Nacht van de Nacht bij Stad & Natuur in Almere

Genieten van het donker op Stadslandgoed Kemphaan

Foto: Edgar Dumas

Voor de vijftiende keer organiseert Stad & Natuur de Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt het bos omgetoverd tot een magisch bos waarbij meer dan 1000 bezoekers, jong en oud, op één avond genieten van verschillende Almeerse acts.

Speciaal voor deze editie hebben tien professionals uit Almere een act gemaakt geïnspireerd op het thema. Laat je meenemen door muzikant Daniël van der Zee, spoken word-artiest Joey Touwslager, theatermakers Marieke Heerema en Linda Bosch. Theatercollectief Generation Z, kunstenaar Erik Fakkeldij en publieks-bespeler Niels van der Schaaff.

Koop je kaartje vanaf 1 oktober online bij Stad & Natuur, dan volgt ook nadere informatie. De Nacht van de Nacht is altijd uitverkocht, dus wees er snel bij, ter plekke is er geen kaartverkoop mogelijk.

Kijk omhoog!
Stel je voor: je loopt in het bos, het is helemaal donker en je kijkt omhoog. Wat zie je? Zijn de nachtdieren wakker? Kan je de melkweg zien? En welke planeten zijn er? Wat kan je zien en wat kan je vermoeden daar hoog in de lucht? Zet je zintuigen open en sta eens stil. Laat je verrassen door springende sterren, lichtgevende robots en buitenaardse rituelen tijdens deze theatrale route door het bos op de Kemphaan.

Sterrenwacht
Tijdens de Nacht van de Nacht is de Stichting Sterrenwacht Almere ook aanwezig, je vindt ze bij het gebouw van Stad & Natuur aan het einde van de route. Zij nemen het thema van deze avond ‘Kijk omhoog’ heel letterlijk en zetten een aantal telescopen neer, zodat er met helder weer naar de sterrenhemel gekeken kan worden. Ook zijn er drie lezingen om 19u, 20u en 21u over licht en duisternis in het heelal. Het heelal kent veel extreme plaatsen, waaronder plekken met oogverblindend vernietigend licht of juist gitzwarte diepe duisternis. In deze presentatie bezoeken we in gedachten deze plaatsen, zoals manen in ons zonnestelsel, nevels waaruit nieuwe sterren geboren worden, exploderende sterren en superzware zwarte gaten die miljarden malen zwaarder zijn dan onze Zon en zich verbergen in het centrum van sterrenstelsels. Je leert ook waar aan de hemel je deze plekken zelf kunt zien. Ga je mee op zoek naar het licht en de duisternis? De activiteiten van de Sterrenwacht zijn gratis bij te wonen.

Almere Jungle
Ook Almere Jungle doet dit jaar weer mee met Jungle by night, ontdek het dierenpark in het donker. Kaarverkoop ter plekke op de kassa. Wil je zowel de route door het bos als Jungle by night bezoeken, dan raden we je aan om op een andere zaterdag in oktober naar Jungle by night te gaan. Meer info.

Nachtklimmen
Bij Fun Forest kun je op reservering nachtklimmen. Je beleeft het donkere bos dan van bovenaf! Alleen op reservering via www.funforest.nl.

Waterkasteel
Restaurant Dubbel-Op is de hele avond open met het Waterkasteel. Het Binnenhof is sfeervol verlicht en de vuurkorven branden.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl