Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

17 maart 2018


Triootje

Ik krul nog genoeglijk met mijn tenen bij de herinnering…ik kom net uit een warm bad. Als het om water gaat ben ik er als de kippen bij. Ligbad, zwembad, natuurwater of jacuzzi alles vind ik heerlijk. Bedenk me net dat ‘als de kikkers er bij’ beter past als het om water gaat. Alleen hun water-avonturen gaan in deze tijd wel met wat spannende escapades gepaard.

Nu de kou weer achter ons ligt en het af en toe regent, barst de padden- en kikkertrek los. Alle Gewone padden en Bruine kikkers trekken in één rechte lijn naar hun favoriete poel. Bij zo’n 6 a 7 graden en regen begint dit natuurfenomeen. De mannen gaan wat eerder op stap dan de vrouwen, maar zij zijn dan ook eerder warm genoeg om te bewegen omdat ze wat kleiner zijn. Daarbij bewegen de vrouwen ook moeilijker voort met hun bolle buik vol eitjes. De grote omvang van de dames is geenszins afstotelijk voor de heren kikker en pad. In tegendeel zelfs. Op open plekken wachten tientallen mannetjes en bespringen daar de niets vermoedende kikkervrouwtjes. Eenmaal boven op de vrouw worden de sterke armen strak om het vrouwtje heengeslagen. De paringsdrift is zo groot dat je ze ook echt niet los krijgt van elkaar, zelfs niet als je de twee kikkers aan het mannetje optilt. Met het mannetje op haar rug hobbelde mevrouw kikker dan verder, zich waarschijnlijk koesterend in de innige omhelzing van deze vreemdeling. Die innigheid wordt trouwens niet alleen veroorzaakt door de sterke armspieren van de Don Juan. Aan de duimen van zijn voorpoten heeft hij, in deze tijd, eeltige knobbels. Hiermee heeft hij nog meer grip.

Als het koppeltje aankomt bij de bewuste poel ontstaan er scene die eigenlijk thuis hoort in een bepaald type film. De kikkerzaadjes vliegen dan in het rond. Het kikkervrouwtje perst namelijk de kikkereitjes onbevrucht uit haar lijf. Het meereizend mannetje heeft op dit moment gewacht en spuit, zittend op haar rug, royaal met zijn zaad over deze eitjes.

Maar daar blijft het niet bij. Het kan namelijk best gebeuren dat een mannetje met lege voorpoten bij de poel aankomt. Zijn hartstocht is er niet minder om en hij zal dan ook proberen te grijpen wat hij grijpen kan. Zo ontstaan er in de onschuldige kikkerpoel menig keer een triootje, waarbij een dame een heer bovenop zich heeft en één aan haar buik heeft hangen. Of, nog een graadje erger, een heuse orgie, waarbij er een kluwen mannen rond een vrouwtje te vinden is!

Phoe! Het worden weer ‘warme tijden’ in de poelen de komende weken. Mocht ik nog eens een keer in een gletsjermeer gaan zwemmen -wat ik ooit in Canada heb gedaan- zal ik hier nog eens aan denken…misschien ben ik dan wat sneller door!

 

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl