Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

26 augustus 2020


Vandalisme Kabouterpad Bultpark

Dit voorjaar werd in het Bultpark het Kabouterpad geopend. In een maand tijd werden de kabouters en hun kabouterverhalen meer dan 4000 keer gescand! Zeker in het begin van het Coronatijdperk was het pad erg in trek. Er waren zelfs kleine (en grote) kabouterliefhebbers die het pad iedere dag liepen!

Helaas heeft het pad regelmatig last van vandalisme. Zo werd de eerste dag een paddenstoel van het kabouterpicknickset met grof geweld vernield. Vrijwilligers hebben hem gelukkig weer redelijk kunnen repareren. Daarna werd een routepaal met een scherp voorwerp gespleten. Jammer natuurlijk maar gelukkig kon je het pad nog gewoon lopen.

Nu is dat anders. Een groot aantal QR codes met achtergrond info en kabouterverhalen zijn van de kabouters afgetrokken zodat je de route op dit moment eigenlijk niet meer kunt gebruiken.

Stichting Bultparkcomite is met de leverancier bezig om te zoeken naar een oplossing. Die is er wel maar hij is aanzienlijk kostbaarder dan de stickers en omdat ‘geld’ voor extra, onverwachte dingen bij de Stichting Bultparkcomite altijd een probleem is, kan het zomaar zijn dat de route de komende tijd niet meer gebruikt kan worden. Jammer voor de kabouterliefhebbers maar ook verdrietig voor al die vrijwilligers die hun ziel, zaligheid en tijd in het Kabouterpad hebben gestoken!

www.bultparklelystad.nl en www.kabouterpadbultpark.nl

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl