Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Biodiversiteit in eigen omgeving – Online lezingen

We bieden regelmatig  interactieve online lezingen aan over diverse dier- en plantensoorten en tips wat je zelf in je eigen woonomgeving kunt doen om de biodiversiteit te vergroten. Meld je aan

 

Online lezing Werkgroep Exoten Lelystad 2-mrt om 19.30 uur
Online lezing Zoogdieren in Flevoland (deel 1) 9-mrt om 19.30 uur
Online lezing Zoogdieren in Flevoland (deel 2) 16-mrt om 19.30 uur
Online lezing Roofvogels 23-mrt om 19.30 uur

 

Leven in een poel
Poelen zijn belangrijk voor kikkers, padden en salamanders; de meeste soorten leggen daar hun eieren. Daaruit ontwikkelen zich vrij zwemmende larven, die na enige tijd van gedaante wisselen en als jong dier het water verlaten. Zodra buiten de temperaturen gaan stijgen, komen de eerste amfibieën tevoorschijn en gaan op zoek naar hun voortplantingswater. Leuk om de komende maanden op te letten wat er op en rond je poel gebeurt.

Om poelen voor amfibieën in een goede staat te houden moet werk worden verricht: op gezette tijden moeten overdadige plantengroei en modder worden verwijderd. Dat moet niet gebeuren op momenten dat er veel leven in de poel zit. Dus zeker niet in het voorjaar en in de zomer, de voortplantingsperiode van amfibieën. Maar ook niet in de tijd dat amfibieën in het water overwinteren. De enige periode waarin geen of heel weinig amfibieën in het water aanwezig zijn is de maand oktober. De volwassen dieren hebben het water dan al lang verlaten, de meeste larven zijn ontwikkeld tot jonge dieren en zijn ook het land opgegaan, en de amfibieën die in het water zullen overwinteren zijn nog niet gearriveerd.

Roofvogels en uilen in Flevoland.

kerkuil aangezicht large

Harold Boer van Landschapsbeheer neemt je kort en bondig mee in de wereld van deze fascinerende vogels.  Welke roofvogel vliegt daar? wat zit daar op dat paaltje? van welke uil is die braakbal? Waar kan je op letten om snel soorten te herkennen of juist uit te sluiten? In zijn vrije tijd is Harold actief bij de werkgroep Roofvogel Noordoostpolder.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl