Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

GPS-puzzelroute Waterlandsebos

Als een moderne ontdekkingsreiziger struinen door de natuur, met GPS in de hand.

Het Waterlandsebos is het grootste en het oudste gedeelte van het Almeerderhout. Je kunt hier goed de ontwikkeling zien van pionierbos met veel populieren naar een duurzaam loofbos met een grote verscheidenheid aan loofbomen. Staatsbosbeheer heeft hier een GPS-puzzelroute uitgezet.

In tegenstelling tot andere GPS-routes kun je deze route alleen lopen als je de puzzel oplost. Je moet voor deze route wel het een en ander weten over de bediening van je GPS, zoals het handmatig invoeren van coördinaten. De route bestaat uit acht waypoints. Bij deze waypoints staan geen paaltjes met een GPS-bordje of andere markeringen. U kunt ook een voorgeprogrammeerd GPS-apparaat huren bij Stadslandgoed De Kemphaan.

Bij elk waypoint horen twee vragen:

  • Vraag 1. meerkeuzevraag met drie antwoorden (A, B en C) en bij elk antwoord een GPS-coördinaat. Het juiste antwoord geeft het coördinaat van het volgende waypoint. Pas als je bij dat volgende waypoint bent, kun je zien of het antwoord goed is. Je merkt dan of die vraag bij dat waypoint past.
  • Vraag 2. letters en cijfers: bij deze vraag staat een letter en bij die letter hoort een getal: het antwoord op de vraag. Dat antwoord vind je bij het waypoint waar je staat. Noteer het cijfer bij de letter.

Vul de gevonden cijfers in de juiste volgorde in en vind het coördinaat van de geocache:
N52°LK.MHQ – E005°NI.PJO

Lengte route: 4,5 km (bij het goed beantwoorden van alle vragen in één keer).
Alle coördinaten hebben het positie formaat hddd.ddddd en als kaartdatum WGS84.
Meer informatie

 

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl