Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Natuurexcursie in het Hannie Schaftpark

Op zondag 26 juni verzorgen natuurgidsen van het IVN een excursie in het Hannie Schaftpark, met als thema “Gedenkwaardige en andere bomen”. De excursie duurt ongeveer twee uur en start om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats voor de Montessorischool Stad aan Randstad 22-113.

Het Hannie Schaftpark is gelegen tussen Verzetswijk en de Leeghwaterplas. Aan de oostzijde ligt het Bos der Onverzettelijken. Het park is genoemd naar verzetsheld Hannie Schaft. Het gebied is een combinatie van open terreinen afgewisseld met dichte begroeiing. Er zijn zowel strakke lanen te vinden als kronkelige informele paden. Deze laatste zullen we natuurlijk zoveel mogelijk
bewandelen. In het park is de gemeente bezig om de overgang tussen bos en gras te verbeteren door grassen, kruiden en bloemen toe te voegen. Dit zorgt voor een grotere rijkdom aan planten en dieren. Veel soorten zijn afhankelijk van dit soort bosranden, welke dus goed zijn voor de biodiversiteit. We gaan kijken of deze aanpassingen te zien zijn en mogelijk al iets hebben opgeleverd.
Ook maken we nog even een uitstapje naar het Bos der Onverzettelijken. Stevig schoeisel is aan te raden.

De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en kinderen € 2,50. IVN-leden kunnen, zoals gebruikelijk, gratis mee.

 

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl