Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Speurtocht Torenbosje

Speurtocht Torenbosje: ‘het kleine bosje dat veel te vertellen heeft’

Vanaf zaterdag 10 april is er een leuke (permanente) speurtocht voor gezinnen met kinderen beschikbaar in het Torenbosje, gelegen halverwege tussen Dronten en Elburg. Aan de hand van een 1,5 km lange speurtocht ontdek je de geschiedenis van het Torenbosje of eigenlijk van heel Flevoland!

‘Waarom heet het Torenbosje eigenlijk zo en Welke bomen staan er in de genenbank?’ Daarnaast leer je ook meer over wat je zoal tegenkomt in het bos, de genenbank en natuurlijk welke dieren er in het bos leven!

Deze permanente speurtocht is COVID-proof te doen. Het Torenbosje is immers 7 hectare groot en ontwikkeld tot een recreatief en educatief knooppunt. Er zijn 4 picknickbanken, een groot speelveld met waterpomp, zonneheuvels, een huttenbouwplaats en leuke afwisselende struinpaadjes. Kortom genoeg mogelijkheden voor een leuk uitje!

De uitleenformulieren met de route voor de speurtocht bevinden zich in een kastje op de Parkeerplaats op de hoek Elburgerweg/Oudebosweg te Dronten. De speurtochtformulieren zijn ook te downloaden vanaf de website www.torenbosje.nl.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl