Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Stad & Natuur ‘Glow Show

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseert Stad & Natuur ‘Glow Show’. Een workshop voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, waarin je een chemische zaklamp gaat maken! 

 

Hoe onze omgeving er uitziet in wit licht, zoals zonlicht, dat weten we wel. Maar ziet alles om ons heen er ook nog zo uit wanneer we er met gekleurd licht op schijnen? Hoe verandert onze waarneming in ander licht, hoe werkt glow-in-the-dark en hoe kun je je eigen schaduw vangen? Je ontdekt het tijdens Glow Show in het Klokhuis in Almere Poort. Heb je je wel eens afgevraagd of er een alternatief is voor de ouderwetse zaklamp? Ga van 19:00 – 21:00 uur aan de slag met luminol en andere chemicaliën om een chemische zaklamp te maken! Ow en…die kun je niet mee naar huis nemen. Aan het eind van het experiment begrijp je wel waarom.

Deze activiteit organiseert Stad & Natuur in het kader van de Nacht van de Nacht. We vieren het donker. Op alle locaties van Stad & Natuur vinden activiteiten, lezingen, speurtochten en excursies plaats. Kijk in onze activiteitenkalender voor alle activiteiten.

Deze workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl