Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Voorstelling ‘Ruïnes van de toekomst’ in het Waterloopbos

 

 

In het Land Art weekend (4-5 juni 2022) verzorgt Kunstenaarscollectief Waterlanders de voorstelling ‘Ruïnes van de toekomst’ rond het kunstwerk ‘Deltawerk//’ en de waterloopkundige modellen in het Waterloopbos. De locatietheatermakers van Waterlanders stappen (figuurlijk) in hun kano’s en varen van het verleden naar de toekomst, filosoferend, met poëtische teksten en beelden.

Ga mee op deze theatrale tocht door de verbeeldingswereld van de Waterlanders waarin ze verschillende kunstvormen tot één geheel smeden.

Extra informatie

  • De voorstelling duurt ruim een uur
  • De gehele voorstelling vindt buiten plaats, denk aan passende kleding
  • ‘Ruïnes van de toekomst’ is een wandelvoorstelling; er zijn geen zitplaatsen
  • Graag een half uur voor aanvang van de voorstelling melden aan de balie naast Het ProefLab//
  • Bij de kaartcontrole ontvangt elke deelnemer een koptelefoon; deze dient aan het eind van de voorstelling weer ingeleverd te worden
  • Bij regen gaat de voorstelling gewoon door
  • Voor of na de voorstelling gebruik maken van de horeca? Om zeker te zijn van een plekje adviseren wij te reserveren bij Het ProefLab//
  • Vermeld bij boeking je mobiele nummer, zodat Natuurmonumenten je kan bereiken bij annulering

Ruïnes van de toekomst

Net als in het verleden zullen we in de toekomst, in de rivierdelta die we ons thuis noemen, ons steeds opnieuw moeten verhouden tot het water. Een uitwaaierende delta van mogelijke toekomsten ligt voor ons. Het heden sorteert al die mogelijkheden tot één werkelijkheid die vervolgens als een rivier richting het verleden wegstroomt.

De modellen in het waterloopkundig laboratorium waren een manier om een stukje stroomopwaarts te gaan, een kijkje te nemen in mogelijke toekomsten. Sommige werden werkelijkheid en andere raakten vergeten. Als dode rivierarmen liggen die toekomsten nu aan de rivier van het verleden. In het Waterloopbos zien wij daarvan de ruïnes nog liggen, als monumenten voor de vindingrijkheid van de mens en de veerkracht van de natuur.

“In Ruïnes van de Toekomst willen we het publiek laten wennen aan het idee dat de huidige situatie tijdelijk is en dat Nederland (en de wereld) er anders uit gaat zien door klimaatverandering en zeespiegelstijging.

    Deel deze pagina

< Ga terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl