Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Wandelroutes Horsterwold 1-5 km

Volg de gekleurde paaltjes voor een korte, ontspannen wandeling.

Het Horsterwold is een heerlijke plek om uit te waaien en de accu weer op te laden in een sfeer van rust en ruimte. De polderbossen zijn in alle seizoenen de moeite waard. De gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer brengen u naar de mooiste plekjes. En u kunt zo kennismaken met de rijke flora en fauna van dit grootste loofhoutbos van Nederland.

  • Lanenroute (groen, 2 km). Start: P-plaats Golfbaan, Golflaan, Zeewolde. Route door loofbos met een landgoedachtig karakter. Door een open kastanjelaan waar je in de herfst duizenden kastanjes kunt rapen. En het gesloten dak van de beukenlaan geeft de wandeling een mysterieus tintje.
  • Wielewaalroute (rood, 3 km). Start: dagkampeerterrein (tegenover RCN-camping), Dasselaarweg, Zeewolde. Route door een fraai stukje bos, waar de wielewaal zich prima thuisvoelt. Maar ook de havik en buizerd komen hier veel voor. De ‘donkere vlekken’ in de bomen zijn hun nesten. Ze lijken op het winternest van de eekhoorn. Een dier dat het hier ook erg naar zijn zin heeft.
  • Dasselaarroute (donkerblauw, 5 km). Start: P-plaats natuurkampeerterrein De Dasselaar, Zeewolde. Dit nog jonge bos levert per jaar zo’n 20.000 ton hout. De route voert langs eiken, esen, iepen en beuken. In de vakken met naaldhout kunt u het hoge gepiep van het goudhaantje horen. Onderweg komt u verschillende open grasvlaktes tegen. Plekken waar u ineens oog in oog met een ree kunt komen te staan.
  • Wespenorchisroute (wit, 2 km). Start: P-plaats natuurkampeerterrein De Dasselaar, Zeewolde. Deze route is bij uitstek geschikt voor mindervaliden en mensen met wandelwagens. De route voert uitsluitend over (schelpen)fietspaden. U komt door loofbos, maar ook door naaldbossen, waar ransuilen broeden. In de berm langs het pad groeien opvallend veel wespenorchissen.
  • Natuurpad (lichtblauw, 3 km). Start: P-plaats groepskampeerterrein De Banken, Zeewolde. Langs de route vindt u bordjes met informatie over het gebied. Ook de rijke afwisseling in beplanting en open weides maken dit een bijzondere wandeling. Er groeien hier honderden verschillende soorten paddenstoelen in prachtige kleuren en vormen.

    Deel deze pagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2022

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl