Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Wandelroutes Hulkesteijnse Bos 1-5 km

Volg de gekleurde paaltjes voor een korte, ontspannen wandeling.

Het Hulkesteijnse Bos is een lappendeken aan grondsoorten en overgangen van nat naar droog. Maar u hoeft in dit 1.000 ha grote polderbos niet bang te zijn voor natte voeten. Want alle wandelroute van Staatsbosbeheer zijn voorzien van een dikke laag zand.

  • Eemhofroute (geel, 5 km). Start: bungalowpark De Eemhof, Eempad, Zeewolde. Een afwisselende boswandeling rond het bungalowpark. In de toppen van de bomen leeft de wielewaal. En de kans is groot dat een damhert uw pad kruist. Honderden jaren geleden stond hier een groot oerbos, dat door de zee is opgeslokt. Langs de route liggen nog resten van stammen. Ze zijn herkenbaar aan de donkere, bijna zwarte, kleur van het hout.
  • Rassenbeekroute (rood, 3 km). Start: Rassenbeekweg, Zeewolde. Staatsbosbeheer doet hier niets en laat de natuur zijn gang gaan. Zo ontstaat een afwisselend gebied met open weiden en opgaand bos. De poel bij het startpunt is het resultaat van het afgraven van zand voor de paden. De dichte beplanting is een broed- en schuilplaats voor allerlei soorten zangvogels. En u kunt hier ook zwart reeën tegenkomen!
  • Natuurpad (rood, 2,5 km). Start: nabij ingang Flevonatuur, Wielseweg, Zeewolde. Langs deze route ziet u alle stadia van de ontwikkeling van polderbossen. De sloten en tochten zijn van belang voor het afvoeren van regen- en kwelwater naar de gemalen. In de stuifketels vindt u dopheide, heel bijzonder voor de polders. Onderweg veel paddenstoelen en vogels. Onder fijnsparren liggen braakballen van ransuilen die hoog in de boom hun roes uitslapen.
  • Stuifketelroute (blauw, 4 km). Start: natuurkampeerterrein Altena, Zeewolde. Route langs sloten, poelen en plassen. In het voorjaar zetten hier duizenden kikkers, padden en salamanders hun eitjes af. En de stuifketels herbergen bijzondere planten. Zoals orchideeën, dopheide en mottekruid. Tip: bij nat weer laarzen aan.

    Deel deze pagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2022

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl