Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

Wandelroutes Kuinderbos 1-5 km

Het Kuinderbos is met 1200 hectare het grootste aaneengesloten bos van de Noordoostpolder. Het is aangeplant tussen 1947 en 1953 en daarmee het oudste bos van Flevoland. Eén van de manieren om dit bos te ontdekken is via de uitgezette wandelroutes.

  • Burchtroute (blauw, 3,1 km). Start: parkeerplaats, Hopweg, Kuinre. Langs de route staan negen bordjes die u van alles vertellen over de natuur ter plekke. Tijdens de wandeling komt u langs de restanten van een burcht. Dit is de ruïne van het kasteel van Hendrik de Crane, in de Middeleeuwen een roemruchte roofridder.
  • Oude Havenroute (blauw, 2,5 km). Start: dagkampeerterrein bij de Oude Haven, Hopweg, Kuinre. Deze route slingert door loof- en naaldbossen en onderweg kunt u genieten van de eindeloze stilte die hier heerst. Langs de route vindt u 12 prachtige houten beelden, gezaagd door tweevoudig wereldkampioen motorzagen John van Kampen uit Lemelerveld.
  • Natuurpad De Kuilen (rood, 3,5 km). Start: ingang natuurkampeerterrein De Veenkuil, Kuinre. Langs de route komt u tien borden tegen met daarop wetenswaardigheden over de natuur ter plaatse. Vanuit een observatiehut kunt u bovendien watervogels bespieden. Sinds kort is naast deze hut ook een uitkijkplateau dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.
  • Educatieve Zeven Dwergenpad (rood 1,1 km). Start: parkeerplaats, Hopweg, Kuinre. Langs de route zijn uit boomstammen de silhouetten gehakt van Sneeuwwitje en de zeven dwergen door beeldend kunstenaar Giel Ramakers uit Lemmer. Bij elke dwerg is een educatieve activiteit die kinderen tot 10 jaar op een spelles wijze in contact brengt met de natuur. In het voorjaar hangen er speciale inkijknestkasten langs de route om broedende vogeltjes te kunnen begluren. De route is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Lees hier aanvullende informatie over wandelen in het bos.

    Deel deze pagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MooiFlevoland © 2022

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl