Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

20 januari 2020


Eerste Almeerse lammetje van 2020 geboren

Eerste Almeerse lammetje van 2020

Is het voorjaar begonnen? In zekere zin wel, want het eerste lammetje is geboren! Op vrijdagochtend 17 januari 2020 liepen de vrijwilligers niets vermoedend de stal van de Beestenbende in en zagen dat het eerste lam van 2020 geboren is. Het De Coburger Fuchs ooi van de Kinderboerderij in Bouwmeesterbuurt is op eigen kracht bevallen van een rammetje. Moeder en zoon maken het goed! Uiteraard verwacht Stad en Natuur dit voorjaar nog véél meer geiten- en schapenlammetjes, zowel op deze áls de andere locaties. Wie dit bijzondere, eerste rammetje vast wil zien, kan de kinderboerderij in Almere-Buiten van dinsdag t/m vrijdag bezoeken tussen 10.00 en 16.30 uur of in het weekend tussen 14.00 en 16.30 uur.

De Coburger Fuchs heeft zijn naam te danken aan de provincie Coburg in het noorden van Beieren én aan de kleur van zijn kop, namelijk vosrood. Bijzonder aan de kleur van de vacht is dat de rode kleur van zijn wollenvacht in het eerste jaar geleidelijk afneemt tot het bijna wit is met goudkleurige strengetjes wol. De kop en de poten blijven wel roodkleurig.

Meer weten over kinderboerderij de Beestenbende óf een van de andere locaties van Stad en Natuur? Check dan de website, óók voor leuke activiteiten. Maar kijk ook eens wat er in andere gebieden te beleven valt en hou de agenda van MooiFlevoland in de gaten. Krijgt u eerder een voorjaarsgevoel van de eerste bloemetjes? Lees dan in dit kennisblogje over bolgewassen in welke volgorde ze groeien.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2023

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl