Ontdek MooiFlevoland, natuurlijk doen!

25 oktober 2019


Piktuin weer Pluktuin

In het voorjaar van 2019 werd het Bultpark Groenproject in Lelystad geopend door wethouder Nelly den Os en twee topvrijwilligers van Stichting Bultparkcomite. Onderdeel van het Groenproject is een Pluktuin waar bewoners kruiden en bloemen voor eigen gebruik kunnen plukken. Jammer genoeg zijn sommige vakken met kruiden gedeeltelijk of geheel leeggepikt waardoor er weinig te plukken valt.

Op zaterdag 2 november, de Natuurwerkdag, wil Stichting Bultparkcomite van de Piktuin weer een Pluktuin maken. Lelystedelingen die kruidenplanten over hebben kunnen die tussen 10.00 en 12.00 uur brengen bij de Pluktuin (naast het gymlokaal bij school De Kring, Schouw 12-03/Rigastraat). Na afloop worden de kruiden in de bakken geplant.

Welke kruiden kunnen we gebruiken? Veel lavendel (de gewone), een grote salieplant, aan aantal rozemarijnplanten, een paar tijmplanten (zowel de gewone als citroentijm), planten van chocolade munt, pepermunt en Marokkaanse munt. Andere kruiden kunnen we helaas niet gebruiken omdat dan de plantensoort niet overeenkomt met de naam op de bak. Graag aanleveren met een grote kluit omdat dat het verder groeien gemakkelijker maakt. Ook trek je planten met een flinke kluit dan minder gemakkelijk uit de grond.

    Deel deze pagina

< Ga terug

MooiFlevoland © 2024

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl